اتاق عمل

دستگاه الکتروکوتر(ECU)

 

 
ابزار جراحی الکتریکی جهت ایجاد برش وجلوگیری از خونریزی در اتاق عمل کاربرد وسیعی دارد به نحویکه در خونریزیها برای ایجاد لخته ،بریدن و شکافتن بافتها و نابود نمودن بافتبه روش سوزاندن کار می رود.این کار توسط اعمال جرقه های الکتریکی میان پروب و بافت که موجب تمرکز گرما وحرارت در محل مورد نظر ونابودی بافت می شود،انجام می گیرد. مزایای استفاده از چاقوی برش الکتریکی نسبت به یک چاقوی برش مکانیکی ،یکی امکان انعقاد هم زمان با برش و دیگری جلوگیری از پراکنده شدن سلولهای بیمار به بافتهای اطراف است که مزیت بزرگی به شمار می اید. این وسیله در ابتدا فقط برای عمل انعقاد بافت جهت جلوگیری از خونریزی مورد استفاده قرار می گرفت،ولی در حال حاضر جهت برش بافت یا برش و انعقاد هم زمان مورد استفاده قرار می گیرد. در برش الکتریکی ، جریانی از بدن بیمار عبور نمی کند، بلکه نوک پروب از طریق عبور یک جریان الکتریکی از سیم با مقاومت بالا گرم می شود سپس گرمای انتقال یافته از نوک پروب به بافت ،باعث برش یا انعقاد ان می شود که به شکل پروب مورد استفاده بستگی دارد. الکتروکوتر یا یا برش دهنده الکتریکی از یک پروب یا تیغه الکتریکی جهت برش بافت و انعقاد ان برای کنترل خونریزی بطور همزمان استفاده می کند. بیشترین کاربرد ان در کنترل و جلوگیری از خونریزی حین اعمال جراحی چشم،صورت،جراحی پلاستیکو ترمیمی است. جلوگیری از خونریزی حین عمل جراحی علاوه بر انکه برای بیمار امری ضروری وحیاتی است،به جراح امکان می دهدتا ساختارهای بافت تحت عمل را براحتی مشاهده نماید. الکتروکوترهای خاص در جراحی های پوست و زنان مورد استفاده قرار می گیرند. در این واحدها ،از گرما برای برش بافت استفاده می شود. هنگامیکه گرما از طریق پروب گرمایی جهت برش یا انعقاد به بافت اعمال می شود،چندین تغییر ممکن است اتفاق بیافتد که
شامل:
1:از هم پاشیدن سلولهاو ازاد شدن محتوای داخل انها
2:بخار شدن اب داخل بافت که منجر به جمع شدن بافت می شود
3:پروتیین سلولهای خون و بافت تغییر شکل داده و به شکل لخته در می اید
نوک پروب مورد استفاده از طریق عبور جریان از سیم با مقاومت بالا گرم می شود و این گرما مستقیما به بافت اعمال می گردد. 4 نوع پروب الکتروکوتر با پوشش فلزی برای انعقاد و انواع دیگر برای برش و انعقاد همزمان مورد استفاده قرار می گیرد. در حین برش الکتریکی ، میزان جریان عبوری از المنت ، گرمای تولید شده در پروب را تغییر می دهد. منبع تغذیه الکتریکی که از ولتاژ معمولی تغذیه می کند، میزان جریان عبوری از المنت را تنظیم می کند که از طریق کنترل های قرار گرفته بر روی دستگاه صورت می گیرد. در برخی دستگاهها،المنت حساس به دما مثل ترموکوپل ،با پروب ادغام شده و درجه حرارت را مانیتور می کند. همچنین برخی پروبهای برش الکتریکی دارای یک منبع نور با شدت متغیر برای روشن کردن ناحیه مورد جراحی است. استفاده از گاز ارگون جهت افزایش کارایی انعقادی این واحدها ،جلوگیری از خونریزی سریع و موثر بافت در ارگان هایی با عروق خونی فراوان را امکان پذیر می سازد که به کوترهای ارگونی موسومند. برای انعقاد خون و خشکاندن بافت از پالس های سینوسی میرا شونده استفاده می شود.امواج سینوسی RF دارای فرکانس طبیعی 250 تا200 KHZ است و معمولا 120 پالس در ثانیه اعمال می شود. ولتاژ مدار باز در حدود 200تا 300 ولت و توان بر روی بار 500 اهمی در حدود 80 تا 200 وات است. مقدار ولتاژ و توان بستگی به کاربردهای ویژه ویژه دستگاه جراحی الکتریکی دارد. عمل برش با منبع RF موج پیوسته انجام می گیرد.
اغلب دستگاهها در حین کار به دلیل اثر بارگذاری و کشیده شدن جریان قادر به تولید منبع پیوسته نبوده نیاز به مدولاسیون دامنه است. الکترودهای بکار رفته در سایز ها و شکلهای مختلف موجود است . الکترود فعال شبیه چاقوی جراحی است،با یک دسته ایزوله که توسط جراح گرفته می شود. سوئیچ دستی که بر روی دسته الکترود قرار دارد اعمال جریان به پروب را امکانپذیر می سازد. در حالیکه هدف پروب فعال ، اعمال انرژی به بافت از طریق نوک پروب است که به اعمال برش ، انعقاد یا هر دوی انها منجر می شود. الکترود خنثی dispersive electrode))دارای عملکرد متفاوتی است. نقش این الکترود در حقیقت تکمیل مدار اعمال F R به بیمار است،بدون انکه چگالی جریان بالایی برای اسیب رساندن به بافت را داشته باشد که در ساده ترین حالت از یک پلیت بزرگ که زیر بدن بیمار قرار می گیرد،تشکیل می شود. در بیشتر اعمال جراحی از یک الکترود خنثی 27 سانتیمتر مربع که بر روی ران قرار می گیرد استفاده می شود. اساس کار دستگاه اینگونه است که جریان الکتریکی از طریق کابلهای مربوط و الکترود فعال به بدن بیمار اعمال می شود سپس جریان الکتریکی از طریق الکترود برگشتی Dispersive Electrode یا Return Electrode که در زیر بیمار قرار داردو کابل مربوطه ، به دستگاه بر می گردد. اثر گرمایی دستگاه که به تخریب بافت منجر می شود ، به وسیله مقاومت الکتریکی بافت به جریان با فرکانس و چگالی بالا ایجاد می گرددو دانسیته عبور جریان باعث برش بافت می گردد.جهت جلوگیری از سوختن بافت ، الکترود برگشتی بایستی دارای سطح تماس بزرگ با بدن بیمار بوده تا مسیر خروجی با مقاومت کم و چگالی جریان پائینی را ایجاد می کند.

لوازم جانبی دستگاه و روش تمیز کردن آنها :

1:قلم تک قطبی
2:الکترودهای قلم تک قطبی برای برش و انعقاد
3:صفحه بیمار با کابل اتصال به دستگاه
4:پدال پایی
5:پنست دو قطبی و کابل اتصال ان به دستگاه 
 
قلم تک قطبی :
دستگاه با انواع مختلفی از قلمهای تک قطبی استاندارد ، سازگار است و الکترودهای متنوعی که به عنوان الکترود فعال در جراحی تک قطبی استفاده می شوند، نصب می شو ند. نصب و تعویض این الکترودها به اسانی صورت می پذیرد و جراح می تواند با چرخاندن هر الکترود ،جهت مناسب ومورد نظر خود را انتخاب نماید.روی قلم دو دکمه فشاری وجود دارد که جراح با فشار دکمه زرد رنگ ، که به سر قلم نزدیکتر است، حالتcutting و با فشار دکمه ابی رنگ ، حالت coagulation را انتخاب می نماید. برای تمیز کردن قلم تک قطبی ، نباید از وانهای شستشوی اولتراسونیک استفاده شود. همچنین ، برای تمیز کردن ان نباید از دستگاههای هوای داغ استفاده شود. پس از هر بار استفاده از قلم تک قطبی ، با استفاده از الکل یا مواد ضد عفونی کننده ،سطح قلم و کابل را کاملا تمییز کنید . همچنین می توانید کابل و قلم را در محلولهای ضد عفونی با توجه به دستورالعمل استفاده از مواد ضد عفونی کننده ،کاملا غوطه ور کنید. البته اینکار ممکن است از عمر مفید قلم، به خاطر اکسید شدن اتصالات و فیشها بکاهد. پس از اینکار ، قلم و کابل را کاملا با اب استریلیزه شده شستشو دهید. سپس در صورت نیاز ، با استفاده از دستگاه اتوکلاو ، تا دمای حداکثر 134 درجه سانتیگراد ، کابل و قلم تک قطبی را استریلیزه کنید . هیچگاه کابل را به دور قلم تک قطبی نپیچید، زیرا اینکار باعث تغییر شکل کابل در دراز مدت می شود.

 
الکترودهای قلم تک قطبی :

انواع گوناگونی از الکترودهای فعال با شکلها و ابعاد متنوع وجود دارد، که جراح می تواند با انتخاب مناسب ترین نوع انها ، عمل جراحی را انجام دهد. الکترودها باید از جنس مرغوب با صافی سطح بالا تهییه شده است که حتی الامکان از چسبیدن بافت به الکترود جلوگیری می کند. برای تمیز کردن ، ابتدا باید بافتهای باقیمانده روی الکترود با برسهای زبر که از جنس مس یا فولاد می باشد، برای تمیز کردن این الکترودها نباید از ابزار تیز مثل ، چاقو یا قیچی استفاده شودزیرا خراب شدن سطح این الکترودها باعث چسبیدن بافت ها به الکترود در هنگام استفاده های بعدی می شود. برای تمیز کردن الکترودها می توان از وان شستشوی اولتراسوند استفاده کرد و برای استریلیزه کردن نیز ، می توان از هوای داغ تا 180 درجه سانتیگراد استفاده نمود.

 
صفحه بیمار :

انتخاب جنس و ابعاد صفحه بیمار، بستگی به توان خروجی مورد استفاده دارد. به منظور ایمنی بیمار ، لازم است با توجه به حداکثر توان خروجی مورد استفاده روی هر بیمار ، حداقل سطح تماس لازم برای صفحه بیمار ، رعایت شود. صفحه بیمار از جنس سیلیکون هادی می باشد . نرمی و انعطاف پذیری این صفحه ، باعث سهولت استفاده و امکان بکارگیری ان در نواحی مختلف بدن بیمار می باشد .همچنین امکان اتصال با ECG و یا اندوسکوپی به کانکتور این صفحه فراهم است. صفحه بیمار ، با یک کابل با طول 3 متر به دستگاه متصل می شود. برای تمیز کردن و ضد عفونی کردن صفحه بیمار ، دقیقا مشابه قلم تک قطبی عمل کنید.

پدال پایی :

برای فعال کردن ژنراتورها Monopolar , Bipolar می توان از پدال پایی دوتایی استفاده کرد . در حالت Monopolar با فشار پدال زرد رنگ ، وضعیت Cutting انتخاب می شود و با فشار پدال ابی رنگ ، وضعیت Coagulation انتخاب می شود . ضمنا ، اگر به صورت همزمان ، دو پدال فشار داده شود ، هیچ کدام از ژنراتورهای تک قطبی فعال نمی شوند . در حالت Bipolar هر کدام از پدال های زرد یا ابی به تنهایی و یا با هم فشار داده شوند، خروجی دو قطبی فعال می شود .ساختار این پدال در مقابل ریزش اب و نفوذ مایعات محافظت شده است و نیز ضد اشتعال است . ضد اشتعال بودن پدال ، بدین معناست که از این پدال می توان حتی در نواحی که احتمال نشت مواد بیهوشی یا ضد عفونی کننده قابل اشتعال وجود دارد، استفاده کرد . ضمنا ، برای ضد عفونی کردن یا تمیز کردن سطح پدال ، از هر ماده ضدعفونی کننده حتی اگر قابل اشتعال باشد ، می توان استفاده کرد . برای حمل ونقل پدال از کابل استفاده نشود و حتی الامکان از اعمال فشار به محل اتصال کابل به پدال اجتناب شود. ضمنا ، از پیچیدن کابل به دور پدال به صورت محکم و با فشار ، خودداری شود. در صورتی که از پدال های دیگری که از پدال های دیگری که ضد اشتعال نیستند ، استفاده شود ، باید توجه داشت که اولا ، در تمیز کردن و ضد عفونی کردن انها از مواد اشتعال زا استفاده نشودو ثانیا ، در منطقه 25 سانتی متری از محل هایی که احتمال نشت مواد بیهوشی قابل اشتعال وجود دارد ، مورد استفاده واقع نشود. این ناحیه مشهور به Medical zone است .

 پنست دو قطبی :
انواع گوناگونی ازپنست های Bipolar با شکل ها و ابعاد مختلف ، برای انعقاد بافت ها قابل استفاده است . به غیر از انتهای دو سر پنست ، بقیه نواحی از مواد عایق پوشیده شده است که هنگام تماس با بافت ، به غیر از نوک پنست ، در نواحی دیگر انعقاد رخ نمی دهد و همچنین ،باعث سوزش دست جراح هنگامی که خروجی دو قطبی فعال می شود ، نخواهد شد . در انتهای پنست (محل اتصال با کابل ) رابط خروجی دو قطبی قرار دارد. نحوه ضد عفونی و استریل کردن کابل و پنست دو قطبی ، مشابه قلم تک قطبی است وتا دمای 134 درجه سانتیگراد قابل استریلیزه کردن می باشند.برای تمیز کردن و ضدعفونی کردن ونگهداری پنست دو قطبی نکاتی که در تمیز کردن الکترودهای تک قطبی ذکر شد بایستی رعایت شود خصوصا برای تمیز کردن نوک پنست از اشیای سخت و زبری که باعث از بین رفتن پوشش عایقی پنست می شود اصلا استفاده نشود .از اعمال فشار زیاد به پنست ویا باز کردن دو شاخه ی پنست از یکدیگر اجتناب کنید زیرا باعث خرابی پوششهای عایق روی پنست می شود.
از پیچیدن کابل دو قطبی به صورت محکم و با فشار اجتناب کنید زیرا این کار باعث تغییر شکل کابل در دراز مدت میشود.

 

۲- رادیوگرافی پری اپیکال و پانورامیک دیجیتالی

 

 

بوسیله این دستگاه ها تصویربرداری از چند دندان و یا همه دندانها انجام می شود که برای تشخیص و درمان های دندانپزشکی به عنوان یکی از ملاک های اصلی مطرح می باشد. توموگرافی یا تصویربرداری از مقاطع مختلف فک از دیگر قابلیت های این دستگاه می باشد. همچنین رادیوگرافی از TMJ بوسیله این دستگاه امکان پذیر است و

تصویربرداری به روش دیجیتالی در این دستگاه ها امکان دریافت تصاویر رادیوگرافی را از تمامی مونیتورهای کلینیک که به صورت شبکه با هم در ارتباط هستند بلافاصله پس از انجام رادیوگرافی مهیا می سازد. در این روش درصد کمتری از دوز اشتعه استفاده شده و در نتیجه آسیب حاصل از اشعه مضر ایکس به بیمار به حداقل می رسد. علاوه بر اینکه امکان تغییر در بزرگنمایی، شفافیت و کنتراست تصاویر در نرم افزارهای تخصصی مربوط وجود دارد. تصاویر رادیوگرافی قابل چاپ می باشند و امکان بایگانی آنها هم به صورت چاپی و هم به صورت فایل بر روی کامپیوتر وجود دارد.

 

 

۳- دستگاه استریلیزاسیون اتوکلاو

 

اتوکلاو دستگاهی است که برای استریلیزه کردن لوازم و تجهیزات پزشکی خصوصاً تجهیزات اتاق عمل مورد استفاده قرار می گیرد. در اتوکلاو از بخار آب برای استریلیزاسیون استفاده می شود. برتری اتوکلاو نسبت به سایر دستگاه های حرارتی استفاده از بخار آب است که امکان استریلیزاسیون لوازمی که قسمت های پلاستیکی دارند را نیز

 می دهد. استفاده از این دستگاه قابل کنترل، بدون باقیمانده، سریع و قابل اطمینان است. علاوه بر اینکه امکان ثبت دقیق زمان استریلیزاسیون توسط خود دستگاه به صورت پرینت و مکتوب وجود دارد. از آنجا که در مقایسه با سایر روش ها اتوکلاو به ابزارآلات آسیب کمتری می رساند، به عنوان بهترین روش استریل در نظر گرفته می شود.

 

۴- پیزوسرجری

 

این دستگاه پدیده ای منحصر به فرد در تجهیزات پزشکی به شمار می رود که قابلیت استفاده در کارهای جراحی، ایمپلنت، اندودنتیک، نوروسرجری و پارودونتولوژی را دارا می باشد. توانایی برش انتخابی در این دستگاه امکان آسیب به بافت نرم مجاور استخوان را به حداقل می رساند. تنظیم قدرت پمپ با صفحه کلید قابل انجام است و تماس تصادفی با بافت نرم فوراً باعث برش نمی شود. از آنجایی که نیروی مورد نیاز توسط اپراتور برای این دستگاه بسیار کم می باشد کنترل جراحی برای جراح به حداکثر می رسد و به دلیل عملکرد چکشی سرقلمها، برش بصورت تمیز انجام می گیرد. ذرات محلول فیزیولوژی دمای برش را کاهش و وضوح ناحیه جراحی را افزایش می دهد. علاوه بر آن امکان استریل کردن قسمت های مختلف دستگاه به دفعات وجود دارد.

 

۵- RVG

 

این نوع رادیوگرافی بسیار پیشرفته قابلیت عکسبرداری را به صورت دیجیتالی و با حداقل دوز اشعه دارا می باشد. تصاویری شفاف و دقیق در کمتر از 3 ثانیه بر روی کامپیوتر آماده و قابل چاپ می باشد. سیستم نرم افزاری بسیار پیشرفته و قوی با دسترسی آسان به تمام ابزارهای موردنیاز جهت هر گونه تغییر و تصحیح، امکان آنالیز تصاویر را در بزرگنمایی مناسب و دلخواه در اختیار دندانپزشک قرار می دهد. سیستم مونیتورینگ تمامی رادیوگرافی ها به صورت شبکه بر روی یونیت های کلینیک نصب شده و دسترسی به آن از تمامی مونیتورها امکان پذیر است. علاوه بر آن امکان داشتن کپی در آرشیو از تمامی فایل های ایجاد شده به صورت دیجیتالی بر روی کامپیوتر و همین طور نسخه چاپ شده آن وجود دارد.

 

۶- IntraOral Camera


بوسیله دوربین داخل دهانی دندانپزشک می تواند دید کافی و کامل از تمام نقاط و سطوح داخل دهان و حلق بیمار داشته باشد و تمام مراحل درمانی و کار را به وضوح در مانیتور نصب شده بر روی یونیت دندانپزشکی ببیند. همچنین دندانپزشک می تواند برای توضیح به بیمار و نشان دادن قسمت های مختلف و پوسیدگی های دندان از آن استفاده نماید.

 

۷- میکروموتور چند کاره جراحی

 

این میکروموتور به طور خاص برای نیازهای ایمپلنتولوژی و همچنین درمان های جراحی فک و صورت در دندانپزشکی طراحی گردیده است. تنظیم اتوماتیک سرعت و همزمان با آن تنظیم اتوماتیک نیروی پیچشی torque، توانایی برش انتخابی و کنترل شده استخوان را برای جراح فراهم می آورد. تنظیم با هندپیس های مختلف و سازگاری آنها با دقت بالا از ویژگی های آن محصوب می گردد. سیستم اپتیک سلولی، پرتو نوری بسیار درخشان را برای روشنایی ناحیه مورد نظر جراحی از درون هندپیس تأمین می کند. با این عمل فرآیند جراحی ساده تر، سریع تر و دقیق تر انجام می گیرد.

 

۸- دستگاه Zoom

سفید کردن دندان یکی از ساده ترین و در دسترس ترین راه ها برای بهبود ظاهر، ایجاد تأثیر مثبت و به دست آوردن ظاهری جوانتر و زیباتر می باشد. تغییر رنگ های داخلی دندان که علت خارجی ندارند و به آسانی با تمیز کردن سطح خارجی دندان و جرمگیری از بین نمی روند توسط روش بلیچینگ قابل سفید کردن می باشند. در روش های کنونی که در مطب

انجام می شود از نور با طول موج مخصوص توسط این دستگاه برای فعال کردن و گرمادهی به ژل سفید کننده استفاده می شود و نسبت به روش های خانگی از تأثیر فوق العاده ای برخوردار است. بطوریکه تا 10 درجه توانایی روشن کردن رنگ دندان ها را درارا می باشد.

 

۹- Apex Locator

 

به گونه ای طراحی شده که طول کانال ریشه را در شرایط خشک، مرطوب، خون و حتی عفونت، با دقت بالا تعیین می نماید و بر روی نمایشگر LCD با وضوح بالا نشان می دهد. این دستگاه قابلیت نمایش اپیکال کانستریکشن (تنگه اپیکال) را دارا بوده و همچنین مجهز به سیستم هشدار دهنده صوتی می باشد. کاربرد بسیار آسان این دستگاه برای تعیین موقعیت انتهای ریشه دندان به دندانپزشک این امکان را می دهد که درمان روت کانال دندان را بسیار آسانتر و با دقت بالاتری انجام می دهد. از طرفی این دستگاه راحتی بیمار را تأمین نموده و نیاز به گرفتن رادیوگرافی را به حداقل می رساند. در نتیجه بیمار کمتر در معرض پرتوهای مضر رادیوگرافی قرار خواهد گرفت.

 

۱۰- Light Cure

 

انواع ترمیم های دندانی با مواد همرنگ دندان را به وسیله این دستگاه می توان انجام داد. کامپوزیت یا همان مواد همرنگ دندان بوسیله این دستگاه پلیمریزه شده و با دندان پیوند می یابند و لازم نیست که بیمار برای خوردن و آشامیدن چندین ساعت صبر کند.

 

 

 

۱۱- میکروسکوپ این دستگاه در عمل های جراحی گوش . چشم . عروق . پیوند اعصاب و... مورد استفاده قرار می گیرد . میزان درشت نمایی این میکروسکوپ ها تا ۴۰ مرتبه می تواند باشد . دستگاه میکروسکوب به جراح در عمل های ظریف می تواند کمک کند. این دستگاه توسط قرص های فرمالین بعد از ۲۴ ساعت استریل می گردد .
۱۲- نگاتوسکوپ نگاتوسکوپ ها وسیله ای می باشد که برای مشاهده فیلم های رادیوگرافی مورد استفاده قرار می گیرند . این وسیله می تواند در داخل دیوار اتاق عمل تعبیه شود و هم می تواند به صورت جداگانه قرار گیرد . نگاتوسکوپ ها در ابعاد و اندازه های گوناگونی موجود می باشند .
۱۳- چراغ سیالیتیک جهت روشن نمودن موضع عمل مورد استفاده قرار می گیرند . این چراغ ها ممکن است سیار و یا ثابت باشند . نوع ثابت آن در سقف اتاق عمل نصب می گردد . این چراغ ها دارای بازوهایی می باشد که امکان مانور چراغ را در جهت های گوناگون فراهم می سازند . نور چراغ سیالیتیک سایه ایجاد نمی کند . و می تواند در عمق موضع عمل نفوذ کند . این چراغ ها به دلیل داشتن فیلتر های گرمایی حرارت ایجاد نمی کنند .
۱۴- میز مایو میزی می باشد که جهت قرار دادن وسایل اولیه جراحی در پایین پای بیمار مورد استفاده قرار می گیرد - مایو نام شرکت سازنده آن می باشد .
۱۵- پایه سرم برای نصب سرم مورد استفاده قرار می گیرد که برای سهولت در حرکت چرخدار می باشد .
۱۶- سطل فلزی چرخ دار این سطل ها در دو طرف تخت عمل قرار می گیرند .
۱۷- صندلی تابوره این صندلی جهت نشستن جراح . کمک جراح . متخصص بیهوشی . در هنگام جراحی مورد استفاده قرار می گیرد و در اندازه های گوناگونی موجود می باشند
۱۸- ترالی برای انتقال لوازم و همچنین به عنوان میز کار مورد استفاده قرار می گیرد .
۱۹- جا لگنی استیل این جالگنی باید ضد زنگ باشد چرخدار و لاستیک چرخدار آن ضد جرقه باشد .
۲۰ - کپسول اکسیژن برای رساندن به بیمارانی که دچار کمبود اکسیژن می باشند و لازم است اکسیژن از راه استنشاقی به ان ها داده شود مورد استفاده قرار می گیرد . این کپسول ها دارای هوای فشرده است که داخل آن در حدود ۱۰۰ تا۱۵۰ اتمسفر است
۲۱- فیکو امروزه از دستگاه فیکو برای عمل های جراحی چشم مورد استفاده قرار می گیرد . بخاطر پیشرفت های زیادی که در این دستگاه وجود دارد طول برش روی قرنیه . عوارض آستیگماتیسم و مدت زمان عمل کاهش پیدا می کند .
۲۲- دفیبریلاتور یا الکتروشوک این دستگاه قادر است یک شک الکتریکی واحدی به قلب وارد کند و فیبرلاسیون بطنی یا دهلیزی را بر طرف نماید . دستگاه الکتروشوک با برق اصلی شهری کار می کند . دسته ها یی به نام پالس یا الکترود به آن وصل می شود که ار آنها شوک الکتریکی از طریق قفسه سینه بیمار به قلب می رسد . و قتی دستگاه روشن می شود یک خازن الکتریکی که در داخل آن وجود دارد آن را تا 400 ژول شارژ می نماید و درجه انرژی ذخیره شده در خازن بین 5 تا 400 ژول می باشد
۲۳- طرز استفاده ار این دستگاه این دستگاه دارای الکترودهایی می باشد که برای از بین بردن ایست قلبی یا فیبریلاسیون مورد استفاده قرار می گیرد . ژل یا یک ماده ی هادی را باید به اندازه ی کافی روی سطح این الکترودها مالید تا هوای بین پوست و الکترودها از بین برود تا سوختکی در محل اتصال الکترود به پوست پیش نیاید . میزان انرژی آزاد شده برای بچه ها بین 50 تا 200 و برای افراد بالغ بین 200 تا 400 ژول متغییر می باشد .الکترودها را محکم روی سینه بیمار فرار می دهیم : یکی بالای قفسه سینه و دیگری روی نوک قلب قرار می گیرد .
 
نوشته شده در ساعت توسط مدیر


Design By : Pichak